עֵצָה

הופעתו של ברווז ציצית וממה ניזון הברווז השחור, בתי גידול ואויבים

הופעתו של ברווז ציצית וממה ניזון הברווז השחור, בתי גידול ואויבים



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

ציצית צמודה היא עוף מים המבלה את מרבית חייה על המים וצולל עמוק בחיפוש אחר מזון. ציפורים חיות בלהקות גדולות, מתיישבות ליד גופי מים, עפות לאדמות חמות לחורף. בשנה השנייה לחיים הם יוצרים זוגות חזקים שלא נפרדים עד המוות. לברווז כנפיים קצרות, קשה להם לעוף, אך תכונה זו אינה מונעת מהציפורים לצלול.

מראה של קרסט שחור

הברווז הטופט הוא עוף מים קטן ממשפחת הברווזיים. שמותיה האחרים הם כושי, לבן צדדי. ברווזים חיים באופן קולקטיבי, בלהקות גדולות. לדרקים מראה יפה מאוד: נוצות שחורות מבריקות עם גוון סגול. בצידי הזכרים ישנם פסים לבנים כשלג, העוברים לבטן ולתחתית הכנפיים, ועל הראש הקטן יש סמל גב מסורק (כמה נוצות תלויות).

לנקבות יש גוונים מרוסנים יותר בצבע הנוצות, הצבע השחור מדולל בחום, ואין רצועת צד לבן כשלג בכלל, לבטן יש גוון שוקולד. פסגת הברווזים מעט קצרה יותר.

דעת מומחה

זארכני מקסים ולריביץ '

אגרונום עם ניסיון של 12 שנים. המומחה הטוב ביותר שלנו לקוטג'ים.

אורך גופו של הברווז המצולע הוא 42-52 ס"מ, משקל - 505-705 גרם, מוטת כנפיים - 62-72 ס"מ. ראש הציפורים עגול, הצוואר דק וקצר, העיניים צהובות, עם נקודה שחורה באמצע. המקור קצר ורחב, בצבע אפור כחלחל, עם קצה שחור. הכפות אפורות, עם קרומים כהים.

בטבע הברווזון המצומצם חי כ -20 שנה. ברווזים מבלים את רוב זמנם במים. הם מקבלים אוכל בצלילה. הם יכולים לצלול לעומק של 4 מטרים. המריאו מעל פני המים לאחר ריצה קצרה. ציפורים עפות מהר. הם יכולים גם להמריא מהיבשה. ברווז זה אינו פולט קוואק אופייני. נקבות חורקות או נוחרות. דרייקים פולטים צליל הדומה לשריקת "אקדח-אקדח".

בית גידול

ברווז קרסטד הוא עוף מים וציפור צלילה. ברווזים כאלה מתיישבים ליד אגמים, נהרות, בריכות, מאגרים מלאכותיים עם מים מתוקים. הימנע מביצות ושטחי נהרות. ציפור נודדת זו מתרדמת באזורים חמים. באביב הוא מגיע לאזורים שונים באזור הממוזג של אירואסיה. עדרי ברווזים רבים נצפו בבלארוס, אוקראינה ורוסיה.

ציפורים מתיישבות בסוגים שונים של גופי מים, אך מעדיפות בריכות חוות דגים בהן חיים שחפים עם ראש שחור. ברווזים בוחרים אגמים עמוקים ומאגרים, עם שפע של דגים, חרקים, צמחייה מתפתחת וחוף.

הגירות

הברווז הצמוד הוא זן עופות נודד, נודד במעבר. הם מגיעים מארצות חמות בסוף מרץ ובתחילת אפריל. על גופי מים של האזור הממוזג, הם מופיעים כשאין קרח על פני המים. בסוף מאי ברווזים בונים קנים ומתחילים לבקוע אפרוחים. אחרי חודש הברווזונים בוקעים מהביצים. בחודש השני לחיים הם כבר יכולים לטוס.

כל הברווזים מתכוננים לטיסה בספטמבר. ראשית, הנדידות מתחילות. הם קודמים לטיסה לשטחי חורף. יציאת הסתיו מתרחשת בסוף אוקטובר, תחילת נובמבר. משחירים חורפים בחדרים גדולים של כמה אלפי ציפורים באזור הסובטרופי, כלומר בחופי צרפת, הולנד, בלגיה, האי הבריטי, וכן בחופי הים השחור, הים התיכון, הים הכספי ואפילו בצפון אפריקה . אחוז קטן של ברווזים נותרים לחורף באזור הממוזג של אירואסיה.

מה הם אוכלים

הדיאטה העיקרית של ציפורים היא מזון שמקורו בבעלי חיים. ברווזים אוכלים חרקים, יתושים, שפיריות, צפרדעים, רכיכות, דגים קטנים. עם היעדר מזון לבעלי חיים, ציפורים ניזונות מצמחייה. צ'רניאד צולל היטב ויכול להגיע לדגים מעומק של 3-4 ואפילו 10 מטרים. ברווז יכול להישאר מתחת למים כמעט דקה.

גידול ברווזים

ציפורים מוכנות לרבייה 1-2 שנים לאחר הלידה. הברווז המצונן מוצא את זוגו בחורף. בתחילת אפריל, ציפורים מגיעות ליורואסיה, במקומות באזור האקלים הממוזג, עד אמצע מאי הן שומרות על צאן משותף אחד. זוגות מופרדים כאשר הברווזים יושבים על הקנים. ברווז קרסטד מתחיל לקנן מאוחר יותר ממינים אחרים של ברווזים.

ציפורים מתחילות לקנן בסוף מאי, תחילת יוני. תקופת הקינון תלויה בגובה המים, כמו גם בזמינותם של אתרי קינון מתאימים. ברווזים מעדיפים להתיישב בחסות שחפים עם ראש שחור. ציפורים מקננות ביחד או ביחידות. הם יכולים ליצור מושבות של עשרים זוגות ומעלה. לעתים קרובות הם מתיישבים ליד נבלות נהר ושחפים עם ראש שחור.

קנים מסודרים על הקרקע, לא רחוק מ- 50 מטר מהמאגר. דשא יבש, חלקיקי קנים, זרדים, נוצות, פוך משמשים כחומרי בניין. קנים מסודרים במקומות מוגנים ולא בולטים, בסבך צפוף של צמחיית חוף גבוהה, בשיחי אוכמניות, בקנים, בקנים, בגידולים. בליטות ואיים קטנים נבחרים לעתים קרובות לקינון. הקן בצורת קערה, בקוטר של כ- 30 ס"מ ועומקו כמעט 16 ס"מ.

המצמד מכיל 6-11 ביציות, ולעיתים אף 20-27 ביציות, אולם שייכות לנקבות שונות. הקליפה אפור-ירוק, מט, חלק. משקל ביצים 53 גרם. אורכם 6 ס"מ וקוטר 4 ס"מ. הנקבה מטילה ביצים בסוף מאי או תחילת יוני.

הדגירה נמשכת כמעט חודש (23-27) ימים. במקרה של סכנה, נקבות לעיתים קרובות עוזבות את המצמד ובונות קנים חדשים. במהלך העונה הם מצליחים להאכיל לידה אחת. הקינון מסתיים ביולי.

רק הנקבה דואגת לגוזלים שבקעו. ברווז עם ברווזונים עוזב את הקן והולך למקומות שיש בהם יותר אוכל. בימים הראשונים לחייהם אפרוחים מנקרים חרקים וצמחים מהמים. ברווזונים מבוגרים צוללים לאוכל. אפרוחים הופכים לעצמאים בשבוע החמישי לחייהם. בגיל חודשיים, באוגוסט, ברווזים צעירים קמים בכנף. באוקטובר-נובמבר, יחד עם הוריהם, הם טסים לאזורים חמים יותר.

אויבים טבעיים

ברווזים קרסטיים הם לעתים קרובות טרף הציידים. לציפורים הללו יש בשר שומני טעים, אם כי דגי. האויבים הטבעיים של הברווז הקראסטי הם עורבים שהורסים ביצים ואוכלים ברווזונים קטנים, כמו גם שחי הרינג. אפרוחים שלא יכולים לעוף הופכים לרוב לטרף של טורפים (שועלים, זאבים), ולכן כל הדוגנים שורדות רק לעיתים רחוקות לבגרות. ברווזים ציציים ניצודים על ידי עופות דורסים (נצים, עפיפונים).


צפו בסרטון: מהסיב אל החוט (סֶפּטֶמבֶּר 2022).